SmileyCentral.com

På många håll på Öland, men också på andra ställen i landet det så finns det en konflikt mellan campingplatser och ställplatser. Campingägarna tycker, något förenklat, att ställplatser inte behövs utan husbilarna ska nyttja befintliga campingar. Som tur är så finns det campingar som insett att husbilar har speciella behov och ställer andra platskrav än gängse campingbesökare. Ett bra exempel är Solvik Camping och Stugby norr om Smögen, som har förstått vad husbilister vill ha och satsat målmedvetet för att attrahera denna kundgrupp och gjort det med framgång.

Ställplats på Solviks Camping

Tidningen Restauratören har tagit upp detta ämne i ett antal artiklar som kan vara en intressant läsning:

Husbilar ställer nya platskrav

”Gör inte campingplats av ställplatserna”

Ställplats lönar sig inte direkt

Denna utveckling, att campingplatser anpassar sig till husbilsturismen, har varit tydlig i Tyskland sedan några år. Det finns exempel på campingar som helt och hållet gjorts om till ställplatser, men det vanligaste är en kombination, såsom i Solvik.

Priset för att övernatta på en ställplats kan alltid diskuteras, men nog tycker jag att det är dyrt att stå på Liseberg/Skatås, och Solvik är också dyra på sina platser nere vid vattnet. Priset för Solviks övriga platser tycker jag är helt OK, i varje fall i för- och eftersäsong, vilket passar oss pensionärer utmärkt.

Kolla själv läget på respektive hemsida och bedöm vad du får i form av service, läge och utsikt. I Lisebergsfallet får man ju säkert betala lite extra för det relativt centrala läget.

Solvik Camping och Stugby

Liseberg Ställplats Skatås

3MSmileyCentral.com

Etiketter: ,

6 kommentarer till “Husbilar och campingplatser”

 1. Matts Torebring skriver:

  Längst ned i Sydeuropa föredrar vi campingplats och när vi ligger still några dagar. När vi reser är ställplatser oslagbara. Vi vill känna frihet att komma och åka som vi vill. Vi känner väldigt svårt för att köra in på svenska campingplatser. Vi äter hellre gott på en restaurang än lägger flera hundralappar på ”ett toalettbesök”.

  • 3M skriver:

   Hur rätt har du inte! Vi använder campingplatser endast i undantagsfall, precis som du säger så får man betala för så mycket som man inte utnyttjar. Ställplatser är perfekt för oss.
   3M

 2. Kors och Tvärs skriver:

  Om vi väljer ställplats eller camping beror på om vi är ”på rull” eller om vi ska stå still några dagar. Kan också bero på vädret och vad vi ska göra på den aktuella platsen. Så det kan bli vad som helst :)
  Det jag tycker ät väldigt tråkigt är att det finns motsättningar mellan dessa två och att man ibland blir betraktad som ganska dum, för att man väljer camping ”för som husbilsägare SKA man stå på ställplats – så det så…”

  • 3M skriver:

   Klart att man skall välja precis det man vill. Men vi tycker det finns för mycket onödigt som man får betala för. Klart som långliggare är det ju kul, men vi reser inte på det sättet och vill hellre lägga pengarna på god mat och sådant än bara för att stå. Vi utnyttjar inte heller serviceanläggningarna alls.
   3M

 3. Jonas skriver:

  Hej
  Kul atta ni hittade in på vår sida. Tyvärr så har jag inte hunnit att uppdatera så myckket den sista tiden pga mycket arbete. Men det kommer. Jag ska lägga till er i min blogglista för det är så kul att läsa och följa andras sidor.
  Vi hörsn nog av igen.

  Ha en fortsatt skön vår/vinter

  • 3M skriver:

   Vi går in med jämna mellanrum. Vi har lärt oss att det är väldigt kul och lärorikt att läsa andra husbilsbloggar. Välkommen till oss!
   3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.