Vi är framme vid vår ställplats i Berlin vid 14-tiden på em. Blir lite förvånade, det är trångt som om bilarna vore parkerade och inte semesterfordon. Nästan ingen plats mellan bilarna, man kunde knappt öppna dörren för att komma ut. Receptionen är stängd och öppnar kl. 17, men hittar en lista med reserverade platser på fönstret till receptionen. Där ser vi vilken plats vi skall få, så vi går och letar upp den. Den ligger riktigt inklämd, knappt att man kommer in i det området med vår långa bil, men med en duktig förare fungerar det med lite trixande och backande och svängande så är vi på plats. Det är verkligen jättetrångt, Kan inte ställa bord och stolar vid sidan, utan får ställa dem på framsidan av bilen. Att ta ut en markis kan vi glömma. *Pratar lite med grannarna som är trevliga som tur är, men de önskar oss ”lycka till” med damen i receptionen. Vi tar oss en promenad och ställer kosan mot närmsta ”Biergarten” för att få oss en öl och prata lite om hur vi skall lägga upp vårt Berlinbesök. Känner stark av en kommande förkylning och oroar oss lite för det nu när det är så himla varmt. Men vi tycker det är skönt och njuter av ölen tills det är dags att gå tillbaka för att ”checka in”.

Berlin var inget hit.

Inte särskilt gott om plats.

Döm om vår förvåning när vi ser en jättelång kö fram mot incheckningen. Pratar lite med de andra människorna i kön och frågar vad som står på, varför har de inte folk här som kan ta emot oss anländande? Alla är fruktansvärt irriterade och bara pekar ilsket på damen som står längst fram och viftar och dirigerar folk. Går försiktigt fram och fråga, vänligt, vad som står på och varför det är en så himla lång kö, varför de inte har fler som tar emot, istället för att stå där och fäkta med armarna. Får ett vresigt svar om att inordna mig i kön och inte komma med dumma förslag. Människan var högröd i ansiktet av ilska. Helt oförståeligt tyckte nog alla i kön.

Vi ställer oss inte i kön utan går tillbaka till husbilen för att laga middag och ansluter oss till elen. Vi skall värma mat som vi tinat upp och skall köra mikrovågsugnen. Plopp, så gick den säkringen. Vi går ut och smäller upp automatsäkringen igen. Kör samma procedur ett antal gånger, tills vi inser att elen är för dåligt säkrad och vi måste be om en högre säkring. För att köra mikrovågsugnen!? Ilskan börjar så sakteliga att byggas upp i magen. Är dessutom hungrig och blodsockernivån håller på att sjunka.

Smyger bort till receptionen för att fråga om det kanske går att trycka på knappen så vi får en högre säkring på vår plats? Nej, hon måste komma med en nyckel och göra det. Ställ er i kön, har jag sagt. Försöker lite milt att säga att vi vill gärna laga mat i vår mikro och det fungerar inte. Då får ni laga något annat! Jag kommer när jag är färdig. Vi hade ju redan per internet betalt vår ställplats så hon trodde hon kunde vara tuff. Tillbaka till bilen och inser att matplanerna får vi nog ändra på. Pratar med grannarna som kommit hem precis. De var från ett ställe norr om Düsseldorf som vi väl kände till och kände oss som gamla bekanta.

Husbilar i långa banor

Inte mycket att spela på, när man skulle in.

De berättade om den förskräckliga ödlan i receptionen, som fortfarande levde som om det var DDR och hojtade och levde om med alla och inte hade någon som helst serviceanda. Det hade vi ju helt förstått och började också att reta upp oss än mer på den här människan. Efter 2 timmar kommer hon med nyckeln, säger ingenting utan bara frågar, hur mycket ström behöver ni? Vi frågar då artigt först, hur mycket är det i grundsäkringen. De visade sig att det inte ens skulle räcka för att köra en vattenkokare och sa att vi behövde 16A. Ilsken som ett bi gick hon då och säkrade upp till det. Jag kunde bara inte låta bli att fråga om hon inte kunde be om ursäkt för att vi fått vänta i 2 timmar.

Folk ska lära sig att vänta och stå kö, det har jag gjort hela livet och ni är bara bortskämda. Då flög ”fan” i mig. Kunde helt enkelt inte hålla igen längre utan satte igång världens gräl med henne, glatt påvinkad av grannarna bredvid som gestikulerade positiva signaler. Tror inte jag skällt ut någon så på minst 15 år. Det var nästan katastrofalt hur ilsken jag blev och talade om för henne att hon skulle inte tro hon kunde köra med oss som någon gammal Stasi-kommendör. Då blev hon naturligtvis ännu argare, vilken nästan blev komiskt. Alltihopa slutade med att vi bad varandra dra till varmare trakter och sedan vände hon på klacken och gick. Det sista jag vräkte ur mig var att vi skulle anmäla dem till ”Topplats” för dåligt beteende.
SmileyCentral.com

Dagen efter träffade vi ödlan igen och hon frågar om jag har en ursäkt till henne. Det hade jag såklart inte utan sa att det faktiskt var hon som skulle be om ursäkt, och inte bara till oss utan till alla dem som hon bråkat med och våra grannar. Det kom nya gäster och frågade om plats, och ödlan sa; ser ni inte att det är mer än proppfullt här. Ursäkta, men vi bara frågar, sa de stackarna som inte visste vad det handlade om. Ni kan ta vår plats, sa vi, här kan ingen människa stanna för det är förskräckligt och mest beroende på damen här bredvid. Hon blir än mer galen och skall gå iväg och skriker, ni får inga pengar tillbaka och vill ni ha deras plats får ni betala. Vi bestämde på stående fot att lämna ställplatsen och det gjorde våra grannar också. Så helt plötsligt blev det flera platser tomma. Det var fasligt vad fort tyskan kom tillbaka den här gången. Kunde urladda mig redan dag 2. Tråkigt, men vi insåg att förkylningen och värmen var ingen bra kombination för att ”göra” Berlin, dessutom hade det bara varit jobbigt för hunden.

Det blev en dålig natt, med lite sömn och febersvettningar, evigt tutande på bilar utanför ställplatsen, nya duster med madamen som kategoriskt nekar till någon tillbakabetalning. Då betalar vi inte heller extra för strömmen kontrar vi med och packar ihop oss och drar vidare, väldigt besvikna på Berlinbesöker. Kosan ställs mot Leipzig.

Fortsättning följer….

SmileyCentral.com

Etiketter: , ,

6 kommentarer till “Framme i Berlin, som blev en flopp!”

 1. Agneta skriver:

  opps..nej, en såsan dam har vi aldrig råkat på..som tur är! Däremot att skälla ut folk på tyska har jag gjort, främstminns väl familjen härhemma den gången nere på Rab i Kroatien där en familj fick sig en genomkörare så att perukerna höll på att trilla av men där vi slöt fred när allt reddes upp och hade det väldigt trevligt de timmarna som vi tillbringade tillsammans sedan :-) min man säger alltid att tyskan låter så hård när vi pratar och när jag blir arg så är det etter värre. Min mamma är tyska, och jag är uppvuxen med tyska så det flyter på bra med det språket. hade för ca 10 år sedan ett jobb på en skola i Malmö som deltg i ett EUprojekt vilket innebar att jag pendlade mellan 3 skolor att arbeta på; den i Malmö, en i Berlin och en i Cardiff,wales. En helt fantastisk tid….!

  • 3M skriver:

   Har förstått det när du skriver. Du har också humor, vilket alltid gör allt så mycket enklare. Vi fick ju också vänner efter Berlin, de som stod bredvid och hejade! Trevlig helg!
   3M

 2. Deciree skriver:

  Halloj. Är bara lite nyfiken på er husbil? Hur är det att ha en helintegrerad husbil?
  Vi har tittat på likadan bil o liknande. Men ni trivs väl m eran:) kram

  • 3M skriver:

   Vi tycker det en himmelsvid skillnad med helintregrerad. Liksom mera rymd oc ljus. Köket är lite sämre i den här en i den gamla,tyvärr. Svårt att laga mat tillsammans, vilket vi gillar. Då får man trixa lite. Men det bästa är queenbädden, lätt att bädda, lätt att gå upp utan att störa. Men det är ju alltid kompromisser på något. Men vi är supernöjda med bilen. Vi stortrivs att vara ute. Förra året hade vi ca 120 övernattningar. Blir det säkert i år också. 3 M

 3. Deciree skriver:

  Trevligt när man trivs med sitt livs köp:) vi har idag tittat på en likadan som eran. Vi blev riktigt förtjusta.
  Det var säng som eran i den också. Jättefin bil:) kram

  • 3M skriver:

   Ja, det är ju mycket pengar det handlar om inte sant? Så måste man bo in sig och göra små ändringar och kompletteringar hela tiden. Vi åker ut en sväng nu i helgen. Bara fyra dagar ner till Blekinge, men skönt. 3M

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.