SmileyCentral.com

Min allra bästa väninna, som ursprungligen är danska, gav mig följande små ordspråk, varav det första lär vara ett engelskt ordspråk. Hon brukar ibland skämta om min astma och att jag piper och låter. Men har man känt varandra sedan unga år kan man skämta om sådana saker och de värmer ändå!

Det första låter så här:

Kärlighed og hoste kan ikke skjules. – kärlek och hosta kan inte döljas!

Ligger mycket sanning i det. Eller hur?

Nummer två så här:

Den där begynder dagen med et smil, har allerede overvundet mange besvärligheder – Den som börjar dagen med ett leende, har redan övervunnit många besvärligheter!

Det innebär, att även om dagen syns fylld av tråkiga saker, så lättar det upp väsentligt om man verkligen tar det goda humöret med sig upp ur sängen. Både värk och bekymmer blir något lättare att brottas med om man tar det från den humoristiska sidan.

Vi lär oss av detta att gamla vänner skall man lyssna på och ta åt sig av lärdomarna man får av dem. Vi har känt varandra i 46 år och varit ovänner en gång, det gick över på 2 timmar. Sedan aldrig mer, tack och lov.

Tack, gammeldanskan för att du finns för oss!

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.