SmileyCentral.com

Slime var något som ungar hade och lekte med för bra länge sedan. Någon slags kladdig massa som var mjuk och smetig och fastnade överallt. Ungarna kastade den på alla lovliga och olovliga ställen. Kommer ni ihåg den? Den låg i en burk för att hålla sig mjuk. Personer som utstrålar sådant borde också hållas innestängda i den där burken, ett tag till.

Fredagskvällarna brukar vi se fram emot som en riktig TV-kväll. Den enda dagen då det faktiskt är två riktigt bra (enligt vårt tycke) program efter varandra på TV. Det är vårt sk. fredagsmys som är inneordet just nu. Vi skippar dock nästan alltid det andra som ingår i ”myset” med tacos, chips och smågodis. Tacos är väl gott, men kanske inte en fredagskväll för oss. Då tar vi hellre en god fisk eller gärna färska räkor tillsammans med en flaska gott vin. Nåväl, vi bänkar oss framför Tv-n. Hade inte i förväg sett vilka som skulle vara med hos Skavlan. På Spåret var riktigt trevligt och underhållande och paret Haag har många roliga kommentarer och inflik som dessutom gjorde den timmen snabbt avklarad. Så börjar då Skavlan och döm om vår förvåning när den första gästen är den hale och ingnidne Lettström. Att han dessutom hade mage att ställa upp och sitta och dra sina skrävlar och ljughistorier på bästa TV-tid. Vi som i alla andra fall är superrojalister och håller hårt på kungahuset och dess familj kunde inte ens komma i närheten av att förstå att kungen har haft en sådan typ till vän. Han skall nog vara riktigt glad att ha blivit av med honom som ”vän”. Fast han måste också vara farlig att ha som fiende, så det är förstås en balansgång.

Men trots att vi levt ett långt och innehållsrikt liv och träffat väldigt mycket människor av olika slag, har vi aldrig varit med om att från första ögonblicket tycka intensivt illa om en människa. Han riktigt utstrålade en avskyvärd attityd, tyckte vi. Han skulle säkert ljuga för hin håle själv om det var nödvändigt. Vi skulle i alla fall inte tro ett ord på det ha hade att säga. Det var nog egentligen inte andemeningen med att delta i ett jättepopulärt program. Det var nog inte vad han tänkt sig, men man hörde också i undertonen hos Skavlan att han var skeptisk till vad han hade att säga. Egentligen hade han ju inget att säga mer än ett jaså, alltså ingenting som tillförde programmet något. Det var tur att det kom gäster som ändrade den olustiga atmosfären. Men vi blev lite besvikna.

Men tyvärr läste vi i SVD idag att SVT tycker att de måste ändra på attityden för programutbudet. De vill inte förlora tittarna vid 11-årsåldern och sedan få tillbaka dem i 60-årsåldern igen. Då är man nog dålig på marknadsanalyser. Det är ju många av de reklamfinansierade bolagen också, eftersom de också förlorar massor av tittare. Varför gör man helt enkelt inte en undersökning om vad folk egentligen vill ha på TV och vad man saknar. Det är ju ganska enkelt. Man skulle säkert kunna träffa ganska rätt, fort om man bara tog sig tiden att fråga istället för att spekulera. Dessutom borde man, som vi gjorde igår när vi skrev om äldreåret, titta på folkbokföringen och se vilka grupper av människor som tittar mest på TV. Det kanske inte är de åldersgrupper som fler och fler av TV-kanalerna vänder sig till. De har helt enkelt annat för sig än att titta på TV. Ganska enkelt det också. Barnen är ju mer än väl tillgodosedda med TV och spel mm., som  agerar barnvakter, sportfånarna har också fått mer än nog, vad är det då som fattas? Jo, vanlig familjeunderhållning, som är lagom rolig, inte bara en massa ståuppare som är fulare och fulare i munnen. Nej, lite glatt, flärdfritt och musik och sång. Det behöver inte vara Stefan och Krister för att vara så att säga roligt. Det är ju buskhumor, knappt värt att skratta åt ens.

Men ta inte in sådana rent ut sagt äckliga personer, som ljuger folk rätt upp i ansiktet. Det är deprimerande. Han har nog dessvärre bara tyckt det var roligt att bli mera ”kändis” till varje pris. Det kan vi vara utan. Nåja, det är våra åsikter och vi förstår att alla inte delar dem, men vi tyckte det var kul att säga det bara.

Säg gärna vad du tycker också!

SmileyCentral.com

3M

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.