SmileyCentral.com

Våra högteknologiska kärnkraftverk och gamla tiders bilar har en sak gemensamt, de fungerar inte när det blir kallt. Nu när kvicksilvret kryper ner långt under noll och vi behöver mycket elkraft, då står de flesta reaktorer stilla. I Oskarshamn står två av tre reaktorer stilla just nu, precis när man behöver dom som mest. Så var det i min ungdom, när pappa efter en kall natt skulle starta bilen, då stod den stilla, inte ett ljud från motorn. Likheten är slående, och en riktig knäpp på näsan åt vår kärnkraftsindustri. Ska det behöva ta 50-60 år tills vi kan lita på kärnkraftverken på samma sätt som vi idag litar på våra bilar. De startar minsann när det är kallt och när de behövs.

Vi behöver vår kärnkraft men varför ska det vara så svårt att få den att fungera?

3MSmileyCentral.com

Etiketter: , ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.