SmileyCentral.com
Vi använder vår husbil året om. Vi tycker det är trevligt även på vintern att vara ute och åka. Många av de populära ställplatserna erbjuder ju full service även på vinterhalvåret, och det är naturligtvis lättare att klara kylan när man får el. I varje fall för oss som har elektrisk golvvärme i husbilen. Vårt vattenburna värmesystem fungerar ju lika bra på gasol som el, men golvvärmen är jätteskön och ibland önskar man ett vattenburet golvvärmesystem, som vissa bilar har, men man kan inte få allt. Vi har dessutom en värmeväxlare mellan vårt vattenburna system och bilens värmesystem som gör att vi får en underbar värme i hela husbilen när vi kör, härligt.
Sedan är det ju en fråga om kostnad och förbrukning. Många ställplatser i framförallt Tyskland har ju automater där man betalar elen och då försvinner 50-centarna väldigt fort, så där är det många gånger bättre med gasol. Vi har dessutom en tysk gasolflaska, så det är lätt att byta flaska när gasolen tar slut. Det är ju egentligen löjligt att man inte klarat av att standardisera gasolflaskorna inom EU.
Kylan tycker vi inte är ett problem, vi har upplevt nattemperaturer ner till -25C. Vad jag däremot kan tycka är ett problem är att rensa taket från snö och is innan man åker vidare efter snöfall. Tyvärr är det så att det bildas en hel del is på de platser på taket där det sker ett värmeläckage från husbilen, t.ex vid takluckor och ventilation. Man vill ju inte att den isen ska lossna och falla ner på efterföljande husbilar, eller hur? Att rensa taket kräver bra borstar och en stege, även de finurligaste hopfällbara stegar tar ju ganska mycket plats.

3M  SmileyCentral.com

Etiketter: ,

En kommentar till “Husbil på vintern!”

  1. Freedomtravel skriver:

    Jag vet inte om vår husbil riktigt är avsedd för vintersäsongen… Vi har iofs varit ute med den i februari och snö och det funkar utmärkt, men det går åt ganska mycket gasol för att hålla värmen… Vi brukar dock använda husbilen från mars-november ungefär…

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.