Det låter så härligt att kunna skriva att våren är snart här och med den ljusare tiden. Förra året åkte vi söderut för att hämta hem våren. Då var så förfärligt trötta på snö och kyla så vi hoppades att det skulle vara bättre söderut. Vi hade inte planerat så in i detalj. Vi visste bara att ett av målen var Holland. Första övernattningen blev i Tosteberga Hamn, en av våra favoritställplatser (vi skriver speciellt om det senare) i Skåne. Vi var lite småförkylda så det blir tidigt sänggående. Vaknar på morgonen och förkylningen är än värre, så vi bestämmer oss för att stanna ytterligare en natt, bara för det är så lugnt och skönt och vi mår bra av havsvindarna Vi tar en riktig slappardag och ligger till och med och sover middag en stund. Tar promenader och försöker rensa luftrören och känna oss bättre för att fortsätta resan.
Efter ytterligare en blåsig natt, men med mindre hostande så förbereder vi oss för den fortsatta resan. Via Åhus och påfyllning av gasol samt Vinslöv för en tysk anslutning till gasolen. (Vi har en tysk flaska med gasol med oss, för att underlätta för oss, eftersom det är svårt att fylla de svenska.) Nästa och sista anhalt i Sverige blir Limhamns Gästhamn. Vi har legat där flera gånger tidigare, är bra och det finns det man behöver, med vatten, gråvattentömning, toatömning och el. Nära Öresundsbron dessutom som extra bonus. Nu hade man inte öppnat för säsongen, men vi parkerade där ändå och hoppades att det skulle funka och det gjorde det.
Morgonen därpå kände vi oss peppade och visste att snart är vi på väg över bron och är snart i vårt älskade Danmark. Vi sätter upp Brobizzen som alltid fungerar jättebra. Nu skall vi bara se till att få Danska wienerbröd! Viktigt som det första i Danmark och åker sedan vidare och passerar också Stora Bältbron med vårt Brobizz och kör sedan vidare mot Kolding där vi skall övernatta på Kolding City Camp. Det var flera minusgrader på natten, men värmen fungerade utmärkt så vi hade det varmt och skönt och sov gott. Det var strålande solsken och vi tog motorvägen ner mot Tyskland. Det är skönt med de danska motorvägsrastplatserna. Nästan alla av de större har möjligheter att tömma både toa och gråvatten samt att tanka dricksvatten, vilket vi gör också gör precis innan gränsen.  Skönt att ha det gjort, man vet ju aldrig var nästa övernattning blir.
Vi tar oss västerut i och blir lite lurade av GPS-en som tar oss via verkligt små vägar till målet för den här etappen som var St. Peter Ording. Vi åkte genom det fantastiskt vackra nordfriesiska landskapet och passerar massor av små byar på vägen. Den ena mera idyllisk än den andra. Det var lite irriterande att vi litade på GPS-en, för den tog oss in på så små vägar att vi inte ens vågade fortsätta, utan vände om och fick ta andra istället. Vår GPS går inte att programmera att det är tyngre fordon som framförs och att vi inte kan åka på hur små vägar som helst. Kommer dock fram till Reisemobilhafen och blir väl mottagna av ägaren själv som visar oss alla faciliteter. Många husbilar som redan kommit och platsen är enormt välordnad och välskött. Allt det man behöver och lite till finns.  Det blir ytterligare en kall natt, men dagen därpå tar vi en promenad till den pittoreska lilla byn och tittar oss omkring. Märks att säsongen inte börjat ännu, men det är helt underbart och vi bestämmer oss för att se oss omkring och stanna en natt till för att lära känna omgivningarna. Det visade sig vara ett bra beslut. Många fina restauranger och affärer att titta och prova på.
Dagen därpå är en solig klar och härlig dag och vi promenerar längs huvudgatan och bara beundrar alla vackra hus och kan tänka oss hur det blir under sommartid. Ganska mycket folk i rörelse och på ställplatsen var vi 38 bilar, men vi den enda svenska. Det var ju också viktigt att besöka en av de fina restaurangerna och äta en riktig Nordseescholle (stor rödspätta, stekt).  En specialitet i de här trakterna och serveras med små räkor (nordseekrabben) och knaperstekt bacon. Mums vad gott.  Fördelen med att återigen vara i Tyskland är också att vi kan ha Molly, vår hund med oss. Hon sitter snällt och tyst under bordet som alla de andra (3 st.) hundarna också gör. Har fått vatten och de har också frågat om hon var hungrig. Det är så skönt att kunna ha henne med och inte lämna henne själv i bilen.  Det blev ett par fantastiska dagar i en underbart vacker omgivning. Prova gärna på just nordfriesen, där alla är väldigt glada och trevliga och ibland lite svåra att förstå för sin dialekt. På morgonen säger man istället för som andra tyskar säger Guten Morgen, säger de på friesiska en glatt Mojn, mojn. Låter väldigt glatt och trevligt.
Nu har vi varit ute i en vecka, och har inte hunnit längre, men har haft total njutning och visst är det skönt att åka så där oplanerat och stanna där man behagar och är det extra mysigt ta någon dag till. Det är så vi oftast reser. Vi har en grundplanering och så får väder, vind och omgivningen bestämma hur det blir i slutänden.
Fortsätter den härliga resan om ett tag

Här är lite bilder, titta nedan eller gå till sidan Vårresa 2011 i Fotogalleriet

Sankt Peter-Ording

Picture 1 of 11

Ställplatsen är en riktig Top-Platz, allt finns och promenadavstånd till byn.


SmileyCentral.com
3 M

Etiketter: , , ,

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.