SmileyCentral.com
Är det verkligen så illa? Häromdagen skrev vi om det här med vad smartphones och surfplattor har åstadkommit när det gäller kommunikation. Det är nästan så att man använder samma förkortade meningar när man pratar som när man sms-ar eller skriver på Facebook. Korta meningar med en massa typ, liksom och förkortningar som man till hälften överhuvudtaget inte förstår alls.
Men det är faktiskt inte det värsta i bristen på kommunikation. Det är frånvaron av människor som svarar i telefon. Man får en automatisk röst som hänvisar mig till att göra en massa olika val via mina knappar på telefonen för att kanske efter ca 5-6 tryckningar gör att jag hamnar någonstans, där ytterligare en automatisk röst säger ”våra medarbetare är upptagna för tillfället, var god dröj”, efter ytterligare en stund kommer en ny röst in och säger ”det är fortfarande upptaget, din plats i kön är nummer 38”. Så kan det hålla på i upp till mer än 45 minuter. Rekordet för oss är hos Telia där vi satt och väntade 58 minuter. Tur att man inte ringer från en mobil eller från utlandet.
Det finns också de företag som har en automatisk telefonsvarare som säger ”våra medarbetare är upptagna, var vänlig skicka oss ett mejl på ….”. Eller så svarar de inte alls och man måste skicka ett mejl i alla fall och be dem ringa upp. Det kan ju faktiskt vara sådana saker som man endast kan förklara i telefon och det kanske bara tar en kort stund. Vad kommer det sig att alla vill vara så anonyma? Dessutom finns det ju faktiskt en hel del människor som inte ens har några datorer. Även om det är svårt att förstå det i dagens samhälle, men det är massor av gamla människor som inte vill lära sig som de säger ”nymodigheter”. Det finns också människor som bara är obstinata och inte vill, bara för att det är så.
Det är samma sak när det gäller media, vare sig det gäller tidningar eller TV och radio. De hänvisar i alla lägen till ”webben” och vill att folk skall informera sig den vägen n är det gäller det mesta. Till och med vi som är vana med att använda oss av datorer och har gjort det sedan 80-talet, tycker ibland att det går till överdrift.
Beror det kanske på att vi har den här enorma ålderuppdelningen i samhället? Idag är ju vissa grupper helt uteslutna ur alla gemenskap och räknas överhuvudtaget inte trots att de är ganska stora grupper. I media och tidningar vänder man sig till en grupp som definitivt inte är över 55+. Både vad gäller reklam, TV- och radioprogram, debatter och diskussioner. Är inte det diskriminering så säg? Det är väl nästan så man slutat reagera på sådant längre. Man accepterar, svär lite tyst och gör som de flesta svenska gör, knyter näven i fickan och säger ingenting.
Med den tekniska utvecklingen som skett de senaste 15-20 åren tycker vi att allt vad gäller service och framförhållning har blivit en total misär, istället för en förbättring som normalt, borde var följden av en utveckling av det slag som skett. Är det kanske så att man förlitar sig på en teknisk utveckling som man inte riktigt behärskar och utnyttjar till fullo? Att den tekniska utvecklingen har gett oss verktyg som vi inte klarar av att använda?
Något konstigt är det tycker vi. Vad tycker du?
SmileyCentral.com

3M

Etiketter:

Lämna en kommentar

Här skriver du ner de kommentarer, åsikter och synpunkter som du vill delge övriga läsare.